Bestil energimærke online før du sælger din bolig

Det er vigtigt at have alle papirer i orden, når man skal sælge sin bolig. Der er også jura, som skal være på plads, før en bolighandel kan kaldes endelig. Det kan virke uoverskueligt, men som regel er ejendomsmægleren en god hjælp, og ellers kan det betale sig at alliere sig med eksperter, som har forstand på de dele. En bolighandel er en alvorlig sag. Hvis man ikke følger reglerne, kan man risikere at havne i en opslidende retssag, der kan blive en bekostelig affære.

Der skal være energimærker ved alle salg af boliger i Danmark. Der er mange gode grunde til at energimærker er lovpligtige. Køber kan, med god ret, forlange at se et kvalificeret overblik over økonomien i boligen. Her giver energimærker et indblik i udgifterne til el og varme. Det er vigtige poster, når man skal lave budget over driften af boligen på månedlig eller årlig basis. For køber er det naturligvis afgørende viden, når vedkommende skal beslutte sig for at købe.

Bestil det online

Botjek er en virksomhed, som hjælper med udarbejdelse af energimærker, eltjek og tilstandsrapporter i forbindelse med handel med boliger. Her er erfaringen stor og årelang på området. Det er sælger, der bestiller og står for udgifterne i forbindelse med energimærker. På Botjeks hjemmeside ligger der en formular klar, som sælger kan udfylde og indsende. Sælger bliver så kontaktet indenfor 24 timer, med henblik på aftale om et besøg, hvor boligen gennemgås af uvildige eksperter.

Plads til forbedringer?

Eksperten laver et tjek af boligens isolering og giver bud på, hvordan man eventuelt kan opgradere boligen, så energiforbruget kan komme endnu længere ned. Der udarbejdes et budget, som viser det nuværende niveau. Og samtidigt gives der bud på priser, hvis der er plads til forbedringer, samt om de kan betale sig at udføre. Det giver en gennemsigtighed og et overblik over boligens økonomi, som køber vil kunne bruge til at lægge budget. For sælger betyder det naturligvis noget, at køber er oplyst og kan føle sig tryg ved at indgå en handel om køb af boligen.