Få udarbejdet tilstandsrapport til dit hus over hele landet

Ved salg af bolig er der altid regler og lovgivning, der skal overholdes. Der er papirarbejde, som skal laves. Her er ejendomsmægleren ofte behjælpelig med at tilvejebringe de papirer, der skal bruges. Der skal laves energimærke. Dette er lovpligtigt og giver køber et godt billede af boligens energiforbrug på årlig basis. Samtidigt opnår man et billede af, hvor der er mulighed for forbedringer, som kan nedbringe forbruget. Det giver god mening at få udarbejdet et energimærke på sit hus.

Man kan også få udarbejdet en tilstandsrapport. Det vælger langt de fleste sælgere. Du kan høre henvende dig hos Botjek og bede om en tilstandsrapport pris. En tilstandsrapport pris vil give dig et hint om, hvor meget det skal koste at få udarbejdet en tilstandsrapport på din ejendom. Hvis dit hus er nogenlunde standard, så vil du formentlig også kunne få en nogenlunde standard tilstandsrapport pris, som dækker det, der skal være i en tilstandsrapport. Det er jo meget rart at vide, hvor meget tingene koster, inden man køber.

Spørg om pris på rapporten online

Hos Botjek kan du udfylde en formular, som du kan sende ind. Så vil du i løbet af 24 timer få svar. En tilstandsrapport pris skal afspejle de omkostninger, der er ved at lave en byggeteknisk gennemgang af din bolig, og udregne pris på din ejendom, i forhold til lignende ejendomme i området, hvor du bor. Der kan være meget sund fornuft i at få udarbejdet en sådan rapport, selvom den dybest set ikke er lovpligtigt. Mange vælger det imidlertid alligevel til, af tryghedsmæssige årsager.

Gensidig tryghed i handelen

En tilstandsrapport giver en gennemsigtighed og et godt overblik for den interesserede køber. Det vil gøre det meget nemmere for køber at se, hvad han reelt køber. Og for dig, som sælger, giver det er sikkerhed i forhold til eventuelle retslige efterspil. Normalt har sælger ansvar for mangler og fejl på ejendommen i ti år efter et salg. Med en tilstandsrapport i sagsmaterialet friholdes du, som sælger, for dette ansvar. Det er en stor lettelse og en god tryghed. Et retsligt efterspil kan være dyrt og opslidende.