Gør efterårets bløde rødlige og orange nuancer dig inspireret til at gå i køkkenet og nyde gode smagsoplevelser? Efteråret er årstiden for såkaldt ?comfort food?, og når regnen står ned i stænger, er der så noget bedre at lave end at åbne en god flaske vin, tænde et par lys og bare nyde tilværelsen? Er du på udkig efter de bedste vine til efteråret? Så kan du lade dig inspirere af den særlige Nebbiolo drue fra nordøst Italien.
Efteråret som sæson kan noget helt særligt. Selvom at vi måske ærgrer os over at dagene bliver korte og vejret til tider mere gråt. Så kan den melankolske stemning af naturens frakkeskift, og de fantastisk smukke farver noget helt særligt.
Får du også lyst til at trække indendørs når regnen falder, og åbne en god flaske vin? Så bør du kende til den legendariske nebbiolo drue, som har en karakteristisk smag, men som særligt er kendt for sin specielle farve, der er anderledes end mange andre vine.
Hvad kendetegner Nebbiolo druen?
Er Nebbiolo druen noget som du ikke allerede har stiftet bekendtskab med, så lad dig inspirere. Nebbiolo druen, stammer fra Piemonte, der er lokaliseret i det nordøstlige Italien. Kun i dette område dyrker man den særlige Nebbiolo drue, som er kendt for dens specielle farve.
Vine lavet på denne drue, er i starten af processen nærmet rubinrøde og bliver senere hen helt teglstensrøde. Selvom at den fine teglstensfarve måske kan få en til at tro at vinen er mild i smagen, er dette ikke tilfældet. Nebbiolo druen har en kraftig og karakteristisk smag, der bunder i druens specielt krævende dyrkningsproces og modningen.
Nebbiolo druen kan nemlig ikke dyrkes hvor som helst i verden. Den er yderst krævende, både i forhold til temperaturforhold men kræver også en del arbejde fra bonde. Druen blomster tidligt på året, og modnes først hen på efteråret, hvoraf den skal have masser af solskinstimer for at den modnes korrekt. Man mener desuden, at ordet Nebbiolo stammer fra det italienske ord for tåge, fordi der i efteråret hvor druerne modnes, ofte opstår tåge på drueplantagerne. Man mener, at tågen forlænger druens modningstid, og derved intensiverer den unikke smag yderligere.