Hvad skal man læse på studiet?


Det er ikke altid nemt at vælge de rigtige bøger at læse på studiet. Der er mange bøger at vælge imellem, og det kan være svært at finde ud af, hvilke der er de rigtige at læse. Derfor har vi lavet en liste med gode råd til, hvad du skal læse på studiet.

Læs bøger, der underholder dig

Til sidst kan du læse bøger, der underholder dig. Det kan være en god bog til at slappe af med, eller en bog, der får dig til at grine. Det er ikke altid, at bøgerne på studiet er de mest underholdende. Derfor kan det være en god idé at læse andre bøger også. Et godt eksempel er bogen The Spanish Love Deception.
Det er ikke alle, der synes, at studiet er sjovt, men hvis du læser bøger, der underholder dig, så kan det gøre det lidt mere interessant.

Vælg de rigtige fag

Først og fremmest skal du vælge de fag, der interesserer dig. Det er ikke sikkert, at alle fagene på studiet er lige interessante for dig. Derfor skal du tage et valg om, hvilke fag du gerne vil læse.
Når du har valgt dine fag, så kan du begynde at se på, hvilke bøger der er relevante for dine fag.

Læs relevante bøger

Når du har valgt dine fag, så skal du se på, hvilke bøger der er relevante for dine fag. Du kan enten kigge på pensumlisterne, eller du kan spørge dine lærere, hvilke bøger de anbefaler.
Det er ikke altid nemt at finde de rigtige bøger, men det er en god idé at læse de bøger, der er relevante for dine fag. På den måde får du den bedst mulige forberedelse til dine eksamener.

Læs bøger, der udfordrer dig

Når du har læst de bøger, der er relevante for dine fag, så kan du begynde at læse andre bøger. Du kan læse bøger, der udfordrer dig på en eller anden måde. Det kan være bøger, der er svære at læse, eller bøger, der er udfordrende på andre måder.
Det er en god idé at læse bøger, der udfordrer dig. På den måde udvikler du dig som læser, og du lærer at tænke ud af boksen.

Læs dem begge

Du kan også vælge at læse de faglige bøger, men stadig læse andre bøger til at slappe af med, men det kan være svært at være så fokuseret på studiet, at bøgerne ikke bliver læst. For nogle er det nok at læse bøgerne på pensumlisten, mens andre også gerne vil læse bøger på egen hånd, der ikke har noget med pensumlisten at gøre.