Klassisk fodbetjent transportmiddel på hjul

Vi snakker transport fodkraft og hjul, men det er ikke en cykel. Det er klassisk og stort set alle har haft et som barn. Man kan køre på det og man kan tage det under armen, hvis man lige skal køre et par stop med bussen eller toget. Det kan fås til alle aldre og bruges næsten over alt. Og der er masser, der bruger det hver dag. Ofte til og fra skole, men også til og fra arbejde. Du kender det helt sikkert og måske står du overfor at skulle anskaffe dig et.

Hvem har ikke haft et løbehjul og suset ned ad villavejene eller rundt på legepladsen som barn? Det klassiske løbehjul har vind i sejlene som aldrig før. Og der er jo ikke noget at sige til det, for det er virkelig et smart lille transportmiddel. Og man skal ikke være ret gammel før man kan køre på løbehjul. Fra man er helt lille til man er højt oppe i årene kan man lade sig transportere af dette smarte lille køretøj. Se dig blot omkring i bybilledet.

Vilde stunts eller adstadig trillen

Der er mange måder at køre løbehjul på. Skaterne laver de vildeste tricks og suser op og ned ad trappegelændere, og det ser farligt ud. De laver konkurrencer og kæmper om at være den, der kan de vildeste ting. Det er en sport for mange unge at se hvor vildt man kan drive det, når man kører på løbehjul. Og heldigvis er der beskyttede baner til det.

Og så er der børnene, som kører til skole ad stisystemerne med skoletasken på ryggen. Eller på fortovene gennem byen. Det er et skønt transportmiddel for et skolebarn. For mange børn er cyklen erstattet af løbehjul i lange perioder. Det giver god mening og god motion.

Frihed på hjul

Men også voksne og gamle har taget det moderne løbehjul til sig. Det er da oplagt at tage løbehjulet til jobbet, hvis vejene tillader det. Og skal man med tog eller bus et stykke af vejen, så tager man blot sit løbehjul under armen og springer på det igen, når man er ude på gaden igen.