Skal Julekuglerne Være Lavet af Glas eller Plastik?

Det er utroligt hvor meget lettere vores liv er blevet af, at moderne teknologi udvikler sig så hurtigt, som det gør. Bare tænk på, hvor anderledes verden ser ud i dag, end den gjorde for 20 år siden. Dengang var en telefon noget, der kunne ringe og måske sende SMS-beskeder. I dag er en telefon en avanceret lomme-computer, der konstant er i direkte forbindelse med mennesker og computere over hele verden. Din smartphone er mange gange kraftigere, end alle de computere der sendte Apollo til månen tilsammen. Og hold da op, hvor har teknologien gjort livet sjovere og lettere på ufatteligt mange måder.

Udviklingen kan dog også nogle gange få os til at stoppe op, og blive i tvivl. Det er nemlig ikke altid, at de nye løsninger reelt er bedre end de gamle. Vi er derfor nødt til at forholde os en anelse skeptisk, hver gang noget nyt bliver lanceret. Hvis man altid springer med på de nye bølger, så vil man nemlig hurtigt køre træt i det. Det er ikke altid, at de teknologiske gennembrud holder. Vi er derfor nødt til at være kræsne.

Her snakker jeg ikke engang kun om højteknologiske forandringer. Selv de små ting i hverdagen har det med at blive innoveret på. Spørgsmålet er hver eneste gang, om denne innovation rent faktisk bidrager positivt.

Lad os tage julekuglerne på juletræet som et eksempel. De flotte julekugler hører ligesom bare julen til, og vi vil helt sikkert ikke være dem foruden. Julekuglerne er en del af vores juletradition, og har været det i så mange år, at ingen rigtigt husker hvornår det startede. Når man ser en julekugle, så er man ikke i tvivl om, hvad det er. Man kan næsten høre julesangene, og smage risengrøden, når man spejler sig i den blanke overflade på julekuglen.

Julekugler har traditionelt set været lavet af glas. Det var der ikke rigtigt nogen der stillede spørgsmålstegn ved: det virkede som et fint materiale. Men på det seneste, er der begyndt at dukke julekugler af plastik op også. Spørgsmålet er selvfølgeligt, om det er en form for innovation, der giver mening.

På den ene side, så er julekuglerne af glas jo rimeligt skrøbelige. Man skal være meget forsigtigt når man hænger dem op, da de let går i stykker, hvis man taber dem på gulvet. Det problem har de moderne julekugler af plastik ikke. Plastik er langt mere holdbart end glas, og du kan derfor tabe dem uden problemer.

Men glaskuglerne er nu altså noget pænere. Plastik kan ikke få den samme blanke overflade, som man får med glas. Så hvad er bedst – julekugler af glas eller af plastik?

Her må jeg konkludere, at der ikke er et korrekt svar. Julekuglens primære formål er, at pynte op og skabe julestemning. Det er derfor helt op til dig selv, om julekuglerne skal være af det ene eller det andet materiale. Vælg de julekugler, som du synes bedst om.